Η Amazon θα δημιουργήσει 1.800 θέσεις εργασίας στη Γαλλία

Η Amazon θα δημιουργήσει 1.800 θέσεις εργασίας στη Γαλλία

Στη δημιουργία 1.800 θέσεων εργασίας στη Γαλλία σκοπεύει να προχωρήσει φέτος η αμερικανική αμερικανική εταιρία λιανικής Amazon στη χώρα δηλαδή, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή της αγορά μετά τη Βρετανία και τη Γερμανία, ενώ την ίδια ώρα η εταιρεία λιανικής πώλησης επίπλων Conforama ανακοίνωσε περικοπές.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αύξηση θα φέρει το συνολικό αριθμό μόνιμου προσωπικού της Amazon στους 9.300 μέχρι το τέλος του 2019 και αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του ομίλου στη γαλλική αγορά, όπου έχει επενδύσει πάνω από 2 δισ. ευρώ από το 2010.

Το σχέδιο της Amazon έρχεται την ώρα που η Conforama, η γαλλική μονάδα της νοτιοαφρικάνικης Steinhoff, η οποία βρίσκεται στο μέσον της οικονομικής αναδιάρθρωσης, σχεδιάζει να περικόψει 1.900 θέσεις εργασίας στη Γαλλία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Άγκνες Πάνιερ - Ρούναχερ δήλωσε ότι «το παραδοσιακό λιανεμπόριο είναι αντιμέτωπο με μια ένα πολύ βαθύ μετασχηματισμό. Είναι αλήθεια ότι η σύμπτωση αυτών των δύο αριθμών - 1.800 προσλήψεις στον Αμαζόνιο και 1.900 θέσεις εργασίας στο Conforama - αντανακλά αυτή τη "μεταμόρφωση"».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα είναι σε συνεχή επαγρύπνηση όσον αφορά την Conforama και θα προσπαθήσει να περιορίσει τον αντίκτυπό της.

Η Amazon επεκτείνεται σταθερά στη Γαλλία, όπου διαθέτει 20 μονάδες, συμπεριλαμβανομένων έξι κέντρων επιμελητείας ενώ κατέχει ηγετική θέση στο ηλεκτρονικό εμπόριο στη χώρα με μερίδιο αγοράς 17,3% αλλά το μερίδιό της στην αγορά τροφίμων βρίσκεται μόλις στο 2%, σύμφωνα με στοιχεία της Kantar.