Η Alibaba θα επενδύσει $1 δισ. στη Lazada

Η Alibaba θα επενδύσει $1 δισ. στη Lazada

Ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου θα επενδύσει έως ένα δισ. δολάρια για να ενισχύσει το μερίδιό του στη Lazada, σημαντικό ηλεκτρονικό retailer στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας, ενόψει της πολυαναμενόμενης εισόδου της Amazon στην περιοχή.

Σύμφωνα με το CNBC, η Alibaba επεσήμανε ότι θα αυξήσει το μερίδιό της στην εταιρεία από 51% σε 83%, και έτσι η συνολική της επένδυση στη Lazada θα διαμορφωθεί στα 2 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για μια ακόμη επένδυση που καταδεικνύει την αυξημένη εμπιστοσύνη στην αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς εκατομμύρια χρήστες ίντερνετ πρώτης γενιάς υιοθετούν τις online αγορές.

Είναι ενδεικτικό ότι έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2016 από τη Google και την Temasek Holdings, τον επενδυτικό βραχίονα της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης, προέβλεψε πως η οικονομία του Ίντερνετ στην νοτιοανατολική Ασίας θα αγγίξει τα 200 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, κυρίως χάρη στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Lazada δεν εξήγησε αν η νέα επένδυση από την Alibaba αποτελεί προληπτικό μέτρο ενόψει της εισόδου της Amazon στην αγορά της περιοχής. Αντίθετα, σε ηλεκτρονικό του σχόλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Maximilian Bittner, ανέφερε: «Αυτή η επένδυση είναι πρώτα και κύρια μια επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης επιτυχίας της Lazada και της εμπιστοσύνης της Alibaba στη Lazada. Είναι επιπλέον μια δέσμευση στην περιοχή».

Το συγκεκριμένο deal επεκτείνει το αποτύπωμα της Alibaba στο πεδίο του Chinese e-commerce στην Ινδονησία, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.