Η Alibaba «χτυπάει» την Wal-Mart και στην Κίνα με μια συμφωνία ύψους 2,9 δισ. δολαρίων

Η Alibaba «χτυπάει» την Wal-Mart και στην Κίνα με μια συμφωνία ύψους 2,9 δισ. δολαρίων

Το μεγαλύτερο μερίδιο της κινέζικης εταιρείας λιανικών πωλήσεων Sun Art Retail Group Ltd. για περίπου 2,9 δισ. δολάρια αποφάσισε να αγοράσει η Alibaba Group Holding Ltd.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως προχωρά στην εξαγορά του 36% της Sun Art Retail Group Ltd., η οποία εκμεταλλεύεται περίπου 400 υπερκαταστήματα υπό το brand της Auchan και του RT-Mart. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η γαλλική Auchan Retail SA θα αυξήσει το μερίδιό της στην Sun Art σε παρόμοιο επίπεδο και θα συμμαχήσει με τον διαδικτυακό γίγαντα ώστε να αντιμετωπίσει την επέλαση του Wal-Mart στην κινεζική αγορά.

Ουσιαστικά η Alibaba χρησιμοποιεί την Sun Art για να «χτυπήσει» την αγορά λιανικής ύψους 4 τρισ. δολαρίων, κλιμακώνοντας τον ανταγωνισμό με την Wal-Mart στις υπεραγορές που προσφέρουν τα πάντα από φρέσκα προϊόντα έως ηλεκτρονικά.

«Η Alibaba και η Sun Art στήνουν μια ισχυρή συμμαχία: ο κυρίαρχος γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας και ο καλύτερος operator της υπεραγοράς», δήλωσε η Veronica Wang, της OC & C Strategy Consultants. «Μπορούν να αξιοποιήσουν τη συμμαχία και να κερδίσουν περισσότερα από τη Walmart και την JD».