Η Alibaba αποκτά την εταιρεία διανομής φαγητού Ele.me αντί $9,5 δισ.

Η Alibaba αποκτά την εταιρεία διανομής φαγητού Ele.me αντί $9,5 δισ.

Τον πλήρη έλεγχο της Ele.me θα αποκτήσει η Alibaba Group Holding, καθώς εντείνει τις προσπάθειες να επεκταθεί στην  αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά διανομής φαγητού και άλλων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το Reuters, η Alibaba και η θυγατρική Ant Small & Micro Financial Services Group έχουν περίπου το 43% της Ele.me ενώ με βάση την επικείμενη συμφωνία η εταιρεία αποτιμάται στα 9,5 δισ. ευρώ, ανέφερε η Alibaba.

H Ele.me αποτελεί μέρος μιας ταχέως αναπτυσσόμενης και ανταγωνιστικής ηλεκτρονικής αγοράς στην Κίνα που ωθείται από τη νοοτροπία των καταναλωτών να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να κάνουν αγορές από παντοπωλεία μέχρι και να κλείνουν εισιτήρια στο σινεμά.

Για την Alibaba, η συμφωνία ισχυροποιεί την αυτοκρατορία της στην ηλεκτρονική αγορά διανομής φαγητού, η οποία περιλαμβάνει επίσης την πλατφόρμα διανομής Koubei που ανταγωνίζεται με την Meituan Dianping που στηρίζεται από την Tencent Holdings.

Σημειώνεται ότι η Ele.me θα συνεχίσει να λειτουργεί με τη δική της ονομασία μετά την εξαγορά αλλά θα συνδυάσει κάποιες λειτουργίες με την Koubei.