Η Davidson Kempner πουλάει κόκκινα δάνεια στην Ιταλία και αγοράζει Ελλάδα

Η Davidson Kempner πουλάει κόκκινα δάνεια στην Ιταλία και αγοράζει Ελλάδα

Την έξοδό του από την ιταλική αγορά φέρεται να επιδιώκει το αμερικανικό fund Davidson Kempner, που αποτελεί τον προτιμητέο επενδυτή της Alpha Bank για το mega project Galaxy των 10,8% δισ. ευρώ και  το 80% της Cepal.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα, η Davidson Kempner διαθέτει προς πώληση την εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων και ακινήτων Prelios, η οποία δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία και διαχειρίζεται συνολικά assets ύψους 40 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Il Messaggero, το πωλητήριο της Prelios προβλέπει τίμημα κοντά στα 1 δισ. ευρώ, ωστόσο η Davidson Kempner δεν έχει δεχθεί κάποια μη δεσμευτική προσφορά κοντά σε αυτό το επίπεδο. Στους ενδιαφερόμενους φέρονται να βρίσκονται οι doValue, Kryalos SGR και Dea Capital.

Σημειώνεται ότι η Davidson Kempner επικράτησε της Pimco στο διαγωνισμό για το project Galaxy της Alpha Bank, με το τίμημα να διαμορφώνεται περί τα 290 εκατ. ευρώ. Η Alpha Bank μάλιστα ανακοίνωσε ότι εισέρχεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με την DK με στόχο την οριστικοποίηση της συμφωνίας έως το τέλος του έτους.