H Kuaishou επιδιώκει να συγκεντρώσει 5,4 δισ. δολάρια με τη δημόσια προσφορά της

H Kuaishou επιδιώκει να συγκεντρώσει 5,4 δισ. δολάρια με τη δημόσια προσφορά της

Η Kuaishou Technology, πάροχος της πιο δημοφιλούς υπηρεσίας βίντεο της Κίνας μετά την Douyin της ByteDance, επιδιώκει να συγκεντρώσει έως και 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια με τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά στον πλανήτη τον τελευταίο χρόνο, από όταν είχε κάνει η Uber.

Ειδικότερα, η Kuaishou με την υποστήριξη της Tencent Holdings Ltd διαθέτει προς πώληση 365 εκατομμύρια μετοχές σύμφωνα με τους όρους που επικαλείται το Bloomberg. Η εταιρεία θα αρχίσει να λαμβάνει παραγγελίες επενδυτών από τη Δευτέρα έως 29 Ιανουαρίου και πρόκειται να εισαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου στο Χονγκ Κονγκ.

Η Kuaishou επιχειρεί τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά διαδικτύου στον κόσμο μετά από την πώληση μετοχών της Uber ύψους 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg. 

Η Kuaishou, που σημαίνει «γρήγορο χέρι», είναι μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες επιτυχίας στο διαδίκτυο της Κίνας την τελευταία δεκαετία, μέρος μιας γενιάς νεοσύστατων επιχειρήσεων που άκμασε με την υποστήριξη της Tencent η οποία έχει περίπου 21,6% μερίδιο. Άλλοι υποστηρικτές της είναι οι DCM, DST Global και Sequoia Capital China.

Μαζί με την TikTok η οποία ανήκει στην ByteDance, οι δυο εφαρμογές σύντομων βίντεο έχουν δημιουργήσει μια νέα αγορά

Τα στελέχη της Kuaishou αποκάλυψαν ότι οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες στην κύρια εφαρμογή έχουν φτάσει τα 481,4 εκατομμύρια.