H JPMorgan επιλέγει τη Βαρσοβία για το νέο κέντρο επιχειρήσεών της

H JPMorgan επιλέγει τη Βαρσοβία για το νέο κέντρο επιχειρήσεών της

Η αμερικανική τράπεζα JPMorgan Chase επέλεξε τη Βαρσοβία ως την πόλη που θα δημιουργήσει ένα νέο παγκόσμιο κέντρο επιχειρήσεων το οποίο θα απασχολεί αρκετές χιλιάδες άτομα τα επόμενα χρόνια, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της πολωνικής κυβέρνησης Ματέους Μοραβιέτσκι.

Οι άλλοι 'μνηστήρες' για το κέντρο αυτό ήταν η Βουδαπέστη και η πολωνική πόλη Βρότσλαβ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μοραβιέτσκι στο πολωνικό ραδιόφωνο, στο κέντρο θα απασχολούνται εργαζόμενοι με γνώσεις σε τομείς όπως η διαχείριση δεδομένων, κινδύνων και εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η Πολωνία, η μεγαλύτερη οικονομία της ανατολικής Ευρώπης, έχει ήδη καθιερωθεί ως βασικό κέντρο για τις εξωχώριες δραστηριότητες των τραπεζών. Οι εκτιμήσεις για τις θέσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα που έχουν μετακινηθεί από όλες τις χώρες της δυτικής Ευρώπης στην Πολωνία κυμαίνονται από 35.000 σε 45.000, με την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ να επιταχύνει τη διαδικασία αυτή.

«Είναι τεράστια επιτυχία διότι (η JPMorgan) είναι σαν τη Mercedes στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών», πρόσθεσε ο Μοραβιέτσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ