H Discord διέκοψε τις συζητήσεις με την Microsoft

H Discord διέκοψε τις συζητήσεις με την Microsoft

H πλατφόρμα messaging Discord διέκοψε τις συνομιλίες για την εξαγορά της από τη Microsoft και σκοπεύει να επικεντρωθεί στην επέκτασή της ως αυτόνομη εταιρεία, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Discord έδωσε τέλος στις συζητήσεις καθώς θα στρέψει τον προσοχή της στην ανάπτυξη της πλατφόρμας της εστιάζοντας στους χρήστες της που αυξήθηκαν εκθετικά κατά την πανδημία. Η πρόταση για δημόσια εγγραφή της εξετάζεται, αν και δεν προβλέπεται, για το άμεσο μέλλον, πρόσθεσαν οι πηγές.

Η Discord, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συντονίζουν ομαδικές δραστηριότητες και να συνομιλούν μέσω μηνυμάτων, ήχου και βίντεο, έχει εξελιχθεί από μία «λέσχη» για gamers σε όλους τους τύπους των διαδικτυακών κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των φιλάθλων και των μικροεπενδυτών κρυπτονομισμάτων.

Τα έσοδα της εταιρείας με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο αυξήθηκαν στα 130 εκατ. δολάρια πέρσι μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας Nitro που προσφέρει, στα 9,99 δολάρια τον μήνα ή 99,99 δολάρια ετησίως.

Υπενθυμίζεται ότι η αξία της πλατφόρμας υπολογιζόταν γύρω στα 7 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο, όταν συγκέντρωσε 100 εκατ. δολάρια από ένα γύρω άντλησης κεφαλαίων