H Comcast ετοιμάζει mega προσφορά για να «σπάσει» την εξαγορά της Fox από τη Disney

H Comcast ετοιμάζει mega προσφορά για να «σπάσει» την εξαγορά της Fox από τη Disney

H Comcast Corp. ζητά την αύξηση της χρηματοδότησης από τις επενδυτικές τράπεζες κατά τουλάχιστον 60 δισ. δολάρια, ώστε να κάνει αντιπροσφορά σε μετρητά και να «σπάσει» τη συμφωνία πώλησης περιουσιακών στοιχείων της Fox στη Walt Disney Co, για 52 δισ. δολάρια, σύμφωνα με έγκυρες πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters

Κρίσιμη παράμετρος για το αν η Comcast θα προχωρήσει σε αντιπροσφορά είναι και η νομική εξέλιξη μιας άλλης εξαγοράς, αυτή της AT&T από την Time Warner. 

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Comcast, Μπράιαν Ρόμπερτς, θα προχωρήσει στην αντιπροσφορά αν η ομοσπονδιακή δικαιοσύνη των ΗΠΑ, επιτρέψει τελικά την εξαγορά της AT&T για 85 δισ. δολάρια από την Time Warner. Και αυτό γιατί το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αντιτάχθηκε στη συμφωνία της AT&T- Time Warner λόγω των αντιμονοπωλιακών ανησυχιών, ενδεχόμενο που συνυπολογίζει η Comcast και στη δική της περίπτωση. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Μπομπ Ίγκερ, ολοκλήρωσε τον περασμένο Δεκέμβριο συμφωνία με τον πρόεδρο της Fox Executive, Ρούπερτ Μέρντοχ για να αγοράσει ψηφιακό περιεχόμενο αλλά και επιχειρηματικές μονάδες της Fox, ώστε να θωρακίσει τη Disney έναντι ανταγωνιστών όπως η Netflix και η Amazon.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Comcast προσφέρθηκε να εξαγοράσει το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών στοιχείων της Fox έναντι 64 δισ. δολαρίων. Όπως και η Disney, η Comcast προσπάθησε να αγοράσει δίκτυα ψυχαγωγίας του Fox, κινηματογραφικά στούντιο, τηλεοπτική παραγωγή και διεθνή περιουσιακά στοιχεία κ.α.

Τελικά, η Fox κατέληξε σε συμφωνία με την Disney για 29,54 δολάρια ανά μετοχή. 

Η ακριβής αξία της νέας προσφοράς της Comcast για τα περιουσιακά στοιχεία της Fox δεν είναι ακόμα σαφής, αν και τα 60 δισ. δολάρια δείχνουν ότι επιδιώκει να υπερβεί σημαντικά την προσφορά της Disney.

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η Comcast έχει ήδη λάβει δάνειο ύψους 30 δισ. δολ. για να χρηματοδοτήσει τη εξαγορά του βρετανικού μιντιακού ομίλου Sky.