H Bosch στηρίζει τη νεανική καινοτομία στην Ελλάδα

H Bosch στηρίζει τη νεανική καινοτομία στην Ελλάδα

Από το 2011, η ελληνική ομάδα των φοιτητών  του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συμμετέχει στους πανευρωπαϊκούς αγώνες Formula Student, αναπτύσσοντας το δικό της αγωνιστικό όχημα και αποδεικνύοντας ότι η ελληνική ανώτατη εκπαίδευση, μπορεί να σταθεί επί ίσοις όροις απέναντι στα μεγαλύτερα και καλύτερα χρηματοδοτούμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Από τον Μάιο του 2015, η ομάδα Formula Student του Ε.Μ.Π., Prom Racing και η Bosch Eλλάδας, συνεργάζονται, με απώτερο σκοπό τη διεκδίκηση περισσότερων διακρίσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς. Η Bosch Ελλάδας, μέσω της χορηγίας αυτής προσβλέπει στη στήριξη της ανάπτυξης της αναλυτικής επιστημονικής σκέψης και την εξάσκηση των φοιτητών, στον τομέα της μηχανικής και μηχανολογίας, υπογραμμίζοντας την πεποίθησή της ότι, η νεανική επιστημονική δράση αποτελεί επένδυση για το μέλλον των Ελλήνων μηχανικών.

Η ομάδα αποτελείται από ταλαντούχους φοιτητές του Ε.Μ.Π. με πάθος για την εφαρμοσμένη μηχανική – μηχανολογία, αλλά και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Από το 2011 συμμετείχε με ένα πλήρες και ολοκληρωμένο αγωνιστικό μονοθέσιο στην κατηγορία Class 1, όπου στη γενική κατάταξη του formula student Italy κατέλαβε την 32η θέση από τους 54 συμμετεχοντες ενώ στη γενική κατάταξη του formula student Hungary πήρε την 25η θέση από τους 32 συμμετέχοντες.

Έχοντας πλέον στο πλευρό της την Bosch, η ελληνική ομάδα είναι πιο ικανή και έτοιμη από ποτέ, να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του δεύτερου και πλέον προηγμένου μονοθέσιού της, θέτοντας ψηλά τον πήχη για ανταγωνιστικές επιδόσεις και διακρίσεις στο Hockenheim της Γερμανίας και στην Πάρμα της Ιταλίας, το καλοκαίρι του 2016.

Η πρόοδος που σημειώθηκε μέσα στο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που η Bosch ανέλαβε το ρόλο του μεγάλου χορηγού, είναι εντυπωσιακή και αυτό είχαν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν όλοι όσοι παρευρέθησαν  στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στις 10 Δεκεμβρίου για να γνωρίσουν από κοντά την ομάδα Prom Racing powered by Bosch και να δουν από πρώτο χέρι τα σχέδια του νέου αγωνιστικού οχήματος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν δημοσιογράφοι και συνεργάτες της Bosch, ενώ συμμετείχε η ομάδα των φοιτητών που αναπτύσσει το μονοθέσιο και ο Δρ. Κουλοχέρης, της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι σχεδιαστικές και κατασκευαστικές προκλήσεις της ομάδας, καθώς και η πρόοδος που έχει πραγματοποιηθεί σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης του μονοθεσίου. Επίσης, σχολιάστηκε η συνεισφορά της χορηγίας της Bosch και ο θετικός της αντίκτυπος στην ομάδα.

 

Επιπλέον πληροφορίες

- http://www.promracingteam.com/

- https://www.facebook.com/prom.racing