H Boeing χάνει συμβόλαιο 5,9 δισ. εξαιτίας του προβληματικού 737

H Boeing χάνει συμβόλαιο 5,9 δισ. εξαιτίας του προβληματικού 737

Καθώς τα 737 Max της Boeing παραμένουν καθηλωμένα μετά από τη συντριβή δύο αεροσκαφών του τύπου, η Boeing έχασε συμβόλαιο ύψους 5,9 δισ. δολαρίων το οποίο κατέληξε στην Airbus.

Ειδικότερα, ο σαουδαραβικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Flyadeal, ανακοίνωσε ότι τελικά θα παραγγείλει 30 αεροσκάφη Airbus A320neo για 5,5 δισ. δολάρια, υπαναχωρώντας από την προπαραγγελία 30 Boeing 737 Max αξίας 5,9 δισ. που είχε τοποθετήσει τον περασμένο Δεκέμβριο.

Με την απόφαση αυτή η Flyadeal θα γίνει η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα αλλάξει πλήρως τον στόλο της από Boeing 737 σε Airbus 320.

Η Boeing έχει παγώσει τις παραδόσεις των 737 εδώ και μήνες μετά τις δύο συντριβές αντίστοιχων αεροσκαφών και ελπίζει ότι θα έχει λύσει το πρόβλημα στο λογισμικό τους ώστε να επαναφέρει τα αεροπλάνα σε υπηρεσία μέχρι το τέλος του έτους.

Πέρα από την Flyadeal και άλλες αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής έχουν προειδοποιήσει ότι θα ακυρώσουν τις προπαραγγελίες τους για το 737Max αν η Boeing δεν επιλύσει σύντομα τα προβλήματα του αεροσκάφους.