H AirFrance καταργεί 7.580 θέσεις εργασίας

H AirFrance καταργεί 7.580 θέσεις εργασίας

Την πρόθεσή της να καταργήσει 7.580 θέσεις εργασίας στην εταιρία Air France και την περιφερειακή θυγατρική της Hop! έως το τέλος του 2022 ανακοίνωσε η διοίκηση του ομίλου, για να «αντιμετωπίσει την κρίση της Covid-19» που πλήττει τη γαλλική αεροπορική εταιρεία

Όπως μεταδίδει το Reuters, η διοίκηση προβλέπει την κατάργηση 6.560 θέσεων εργασίας επί συνόλου 41.000 (θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης) στην Air France και 1.020 θέσεων εργασίας επί συνόλου 2.420 στην Hop!.

Τα συνδικάτα αντέδρασαν έντονα σήμερα στις πρώτες ανακοινώσεις που αφορούν αυτή την αναμενόμενη κατάργηση θέσεων εργασίας στους κόλπους του ομίλου, που είναι αποφασισμένος να περιορίσει το δίκτυό του των μικρών αποστάσεων.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σε μήνυμα που απηύθυνε στους εργαζόμενους, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Πιερ Ολιβιέ Μπαντέ, υπογράμμισε «τον έκτακτο χαρακτήρα της κρίσης».

«Απέναντι στη σημαντική και διαρκή υποβάθμιση των αγορών μας στο σύνολο των δικτύων και κυρίως σε αυτό των μικρών αποστάσεων που ήδη συσσωρεύει ζημίες εδώ και χρόνια, απέναντι στον ανταγωνισμό των εταιριών χαμηλού κόστους, στις αλλαγές συμπεριφοράς των πελατών μας, ο όμιλος Air France, στον οποίο ανήκει η Hop! πρέπει να αλλάξει και να ανασυγκροτηθεί γρήγορα», ζήτησε ο επικεφαλής της AirFrance.

Φωτογραφία: AP