H Airbus αναστέλλει την αναβάθμιση του A320 λόγω προβλημάτων στην παραγωγή

H Airbus αναστέλλει την αναβάθμιση του A320 λόγω προβλημάτων στην παραγωγή

Στο ράφι βάζει η Airbus τα σχέδιά της για την αναβάθμιση του μοντέλου Α320 που σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί ένα τζετ της μεσαίας κατηγορίας που σκοπεύει να κατασκευάσει η Boeing, ανέφεραν πηγές με γνώση του ζητήματος.

Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση έκπληξη της Airbus να υποχωρήσει από τα σχέδια που υπήρχαν για το A320neo-plus και το A321neo-plus, που θα ενίσχυε και θα καθιστούσε πιο μοντέρνα τα δύο μοντέλα, πάρθηκε καθώς η εταιρεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το να αντεπεξέλθει στην παραγωγή του μοντέλου A320neo, η οποία εμφανίζεται αυξημένη.

«Η αναβάθμιση δεν πηγαίνει τόσο καλά όσο αναμενόταν», σημείωσε άνθρωπος με γνώση των παραγωγικών διαδικασιών ενώ άλλος άνθρωπος ανέφερε πως η Airbus είχε θέσει ως προτεραιότητα τα βομηχανικά ζητήματα εν μέσω ελλείψεων σε κινητήρες κι έτσι ανακάλεσε τα σχέδια να δείξει τα νέα μοντέλα σε αεροπορικές εταιρείες.

Εκπρόσωπος της εταιρείας σημείωσε πως δεν μπορούν να σχολιάσουν σε ζητήματα πολιτικής της Airbus, όταν ρωτήθηκε για την απόφαση να σταματήσει η δουλειά στο A320neo-plus.

Σημειώνεται ότι ο νέος επικεφαλής του κατασκευαστικού τομέα, Guillaume Faury και τα νέα μέλη του management της Airbus υιοθετούν μια πιο επιφυλακτική τακτική που ελαχιστοποιεί τα όποια ρίσκα και στοχεύει στην ενίσχυση της παραγωγής όσο πιο ομαλά είναι δυνατόν, τη στιγμή που έχουν ανακύψει προβλήματα με τη διάθεση κινητήρων που έχουν οδηγήσει στην αναστολή παραδόσεων ορισμένων τζετ A320neo.