Goldman Sachs: Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι πιστωτικές της κάρτες

Goldman Sachs: Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι πιστωτικές της κάρτες

H Goldman Sachs αποκάλυψε ότι είναι αντιμέτωπη με έρευνα από την αμερικανική Αρχή Προστασίας Καταναλωτή για την επιχειρηματική της δραστηριότητα  αναφορικά με τις πιστωτικές της κάρτες και συγκεκριμένα για μια σειρά πρακτικών τιμολόγησης και πληρωμών.

Η τράπεζα, που έχει συνεργασία με τον τεχνολογικό κολοσσό Apple, αποκάλυψε στοιχεία της έρευνας χθες, υποστηρίζοντας ότι οι ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν «τις πρακτικές διαχείρισης λογαριασμών της, μεταξύ άλλων όσον αφορά την εφαρμογή επιστροφής χρημάτων, την πίστωση πληρωμών που δεν εξυπηρετούνται, την επίλυση σφαλμάτων χρέωσης, τις διαφημίσεις και την αναφορά σε πιστωτικά γραφεία».

Ωστόσο, δεν δίνει άλλες λεπτομέρειες για την έρευνα και δεν κατονομάζει συγκεκριμένες πιστωτικές κάρτες ή λογαριασμούς που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα. 

Ωστόσο, σύμφωνα με το σάιτ appleinsider, δεν αποκλείεται η έρευνα να εστιάζει στην Apple Card, η οποία αποτελεί τη μοναδική καταναλωτική κάρτα της Goldman Sachs. 

Όπως επισημαίνεται, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία ερευνάται για προιοντα πιστωτικών καρτών. Το 2019, η τράπεζα κατηγορήθηκε ότι παρείχε μεγαλύτερη γραμμή πίστωσης ανάλογα με το φύλο του ανθρώπου που ζητούσε κάρτα. Το 2021 ωστόσο, οι Οικονομικές Αρχές της Νέας Υόρκης αποφάνθηκαν ότι η Goldman Sachs δεν ευθυνόταν για κάτι τέτοιο.