Goldman Sachs: Περικοπή 10 εκατ. δολαρίων στην αμοιβή του CEO Ντ. Σόλομον

Goldman Sachs: Περικοπή 10 εκατ. δολαρίων στην αμοιβή του CEO Ντ. Σόλομον

Η Goldman Sachs προχώρησε σε περικοπή 10 εκατ. δολαρίων στην αμοιβή  του διευθύνοντα συμβούλου, Ντέιβιντ Σόλομον, στο πλαίσιο των απωλειών της τράπεζας λόγω του σκανδάλου 1MDB.

Η τράπεζα, που παρουσίασε τα υψηλότερα έσοδα εδώ και μια δεκαετία παρά την πανδημία, έχει παραδεχθεί τη ευθύνη της για τη συνεργασία που είχε με το διαβόητο κρατικό αναπτυξιακό ταμείο της Μαλαισίας, το 1Malaysia Development Berhad ή 1MDB

Τον Οκτώβριο, η Goldman Sachs αναφέρθηκε στις ευθύνες της και συμφώνησε να καταβάλει σχεδόν 3 δισ. δολάρια σε κυβερνητικές αρχές τεσσάρων χωρών.

Η μείωση της αμοιβής του Σόλομον κατά 10 εκατ. δολάρια, που αντιστοιχεί στο περίπου 36% των ετήσιων απολαβών του, έρχεται στο πλαίσιο των παραπάνω προστίμων που είχαν επιβληθεί στην τράπεζα και όχι προσωπική του εμπλοκή, ανέφερε η τράπεζα, κάνοντας λόγο για «θεσμική αποτυχία μη συμβατή με τις υψηλότατες απαιτήσεις του οργανισμού».

Σημειώνεται ότι οι περικοπές απολαβών εφαρμόστηκαν και σε άλλα στελέχη της τράπεζας, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της Goldman Sachs να εξοικονομήσει ποσό 174 εκατ. δολάρια από αμοιβές πρώην και νυν στελεχών της, ως αντιστάθμισμα των χρηματικών ποινών που της έχουν επιβληθεί.