Γιατί παραιτήθηκε ο Φρ. Γρατσώνης από το Υπερταμείο

Γιατί παραιτήθηκε ο Φρ. Γρατσώνης από το Υπερταμείο

Του Γιώργου Φιντικάκη

Μόνο σαν κεραυνός εν αιθρία δεν έπεσε στους γνωρίζοντες η παραίτηση Γρατσώνη από το διοικητικό συμβούλιο του υπερ-Ταμείου.

Από την στιγμή που «έσκασε» η υπόθεση Folli Follie, ο οικονομικός της διευθυντής (παρά του όσων του αντιθέτου λέγονται διατηρεί τη θέση του ως CEIO), ο οποίος προσελήφθη την 1η Απριλίου ως μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του υπερ-Ταμείου, δεν θα μπορούσε να σταθεί για πολύ στη θέση του.

Η παραίτηση έγινε γνωστή χθες με μια λιτή ανακοίνωση από το υπερ Ταμείο. «Την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, το μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ, κ. Φραγκίσκος Γρατσώνης υπέβαλε την παραίτηση του με ισχύ από την υποβολή της», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.

Πηγές κοντά στο υπερ-Ταμείο μιλούν για αναμενόμενη παραίτηση που υπαγορεύτηκε από λόγους δεοντολογίας. Εξάλλου σημειώνουν ότι ο Γρατσώνης ήταν μη εκτελεστικό μέλος στο υπερ-Ταμείο, δηλαδή δεν συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων.

Ο ίδιος είχε τοποθετηθεί ως οικονομικός διευθυντής της Folli Follie το 2013, και συνέταξε τον ισολογισμό της εταιρείας για τη χρήση 2017. Και στις 28 Φεβρουαρίου του 2018, είχε υποβάλει αίτηση να προσληφθεί στο υπερ-Ταμείο κατόπιν επιλογής της εταιρείας εξεύρεσης στελεχών Stanton Chase.

Στη σχετική ενημέρωση, αναφέρονταν ως τομείς εμπειρίας του οι στρατηγικές εταιρικές επενδύσεις, τα χρηματοοικονομικά, ο έλεγχος και η διαχείριση κινδύνων.

Άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν ότι ο κ. Γρατσώνης θα είναι ένα από τα πρόσωπα που θα κληθούν να καταθέσουν τις δικές τους γνώσεις, εκτιμήσεις και απόψεις για το πολυτάραχο ζήτημα της Folli Follie.