Γιατί όλοι μας λένε ψέματα;

Γιατί όλοι μας λένε ψέματα;

Του Χρήστου Ν. Κώνστα

Μπροστά στους Ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο δεν μπορούσε να πει ψέματα:

· «Τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα θα υπάρχει ενισχυμένη εποπτεία και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν».

Ακόμη και ο… πρόσφατος κεντροαριστερός ευρωσοσιαλιστής φίλος του Πρωθυπουργού, ο Επίτροπος Μοσκοβισί δεν μπόρεσε να το αρνηθεί:

· Την αυξημένη εποπτεία ας μην την αποκαλούμε «τέταρτο πρόγραμμα», αλλά να την εκλάβουμε ως «ένα τρόπο ολοκλήρωσης και εφαρμογής μεταρρυθμίσεων».

Ο Πρωθυπουργός φόρεσε τη γραβάτα του γιατί πήρε -λέει- ρύθμιση χρέους. Μόνο που στην πραγματικότητα αντί να μειώσει, αύξησε το Χρέος της χώρας.

· Απλά μετέθεσε τις πληρωμές ενός μέρους του χρέους για 20 χρόνια, τα λεφτά όμως που δεν θα πληρώνουμε …απλώς κεφαλαιοποιούνται, συσσωρεύονται και θα μας περιμένουν ως επιπλέον χρέος μετά το 2032.

Ακόμη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φόρεσε το… καπέλο του… οικονομολόγου για να ομολογήσει στο Reuters ότι ο ζουρλομανδύας των πρωτοφανών υψηλών πλεονασμάτων που φόρεσε στην ελληνική οικονομία οδηγεί στον πνιγμό:

· «Εάν με ρωτάτε ως οικονομολόγο, το πρωτογενές πλεόνασμα είναι πολύ υψηλό» είπε ζητώντας άφεση αμαρτιών.

Όλοι μαζί αρμονικά λένε ένα μεγάλο ψέμα στον ελληνικό λαό, στους βουλευτές των άλλων κρατών μελών και στις αγορές.

Γιατί;

Λένε ψέματα γιατί προσπαθούν να κρύψουν το πραγματικό πρόβλημα: Στο εξής η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με το είδωλό της στον καθρέπτη των αγορών.

Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι το Χρέος δεν είναι στα χέρια των αγορών αλλά των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Οικογένειας.

Αυτό όμως είναι το και μεγάλο της μειονέκτημα:

Αφού δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός Ελλήνων κατόχων του Ελληνικού Χρέους, κάθε φορά που η χώρα θα παράγει υπέρ-πλεονάσματα, θα τα χρησιμοποιεί για να «σβήνει» χρέος δηλαδή θα μεταφέρει τον πλούτο από τους φόρους των πολιτών της στους τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων κρατών.

Με απλά λόγια, μας λένε ψέματα γιατί -όλοι μαζί- συνειδητά έχουν παγιδέψει τη χώρα σε μια αέναη παγίδα λιτότητας και αφαίμαξης πλούτου των Ελλήνων….