«Γιατί δεν προχωρούν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ»

«Γιατί δεν προχωρούν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ»

Του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου

Εδώ και 10 μήνες η κυβέρνηση «προδημοσιεύει» τα νέα προγράμματα. Αυτά είχαν εγκριθεί ήδη από τον Δεκέμβρη του 2014 ως εμπροσθοβαρείς δράσεις του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, κάτι που είχε επιτύχει μετά από επίμονη και συνεπής διαπραγμάτευση, πρώτη και μόνη η Ελλάδα από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και θα μπορούσε να τις υλοποιήσει ο ενδιάμεσος φορέας, που είχε επιλεγεί και για τις δράσεις του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σπατάλησε έναν ολόκληρο χρόνο λέγοντας ότι θα αλλάξει τον προσανατολισμό του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Καλωσορίζουμε τις δηλώσεις του κ. Σταθάκη ότι το νέο ΕΣΠΑ δεν είναι «φαραωνικό» και ότι το πρόγραμμα στηρίζει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ενημερώσαμε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας ότι οι προκηρύξεις δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς νέο διαγωνισμό για την ανάδειξη του ενδιάμεσου φορέα υλοποίησης.

Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Χαρίτσης υποσχέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα προκηρυσσόταν ο διαγωνισμός. Μέχρι σήμερα, ουδέν νεότερο.

Ας σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει με τις καθυστερήσεις. Ας αφήσει τα δελτία τύπου και ας προκηρύξει τον διαγωνισμό που χρειάζεται τουλάχιστον ένα δίμηνο για να ολοκληρωθεί.

*Ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είναι βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ