Για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα το πιο ευπώλητο αυτοκίνητο στη Σουηδία δεν ήταν Volvo

Για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα το πιο ευπώλητο αυτοκίνητο στη Σουηδία δεν ήταν Volvo

Η εμβληματική αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων στην πατρίδα της, αλλά κανένα από τα μοντέλα της δεν κατόρθωσε να κόψει πρώτο το νήμα στις πωλήσεις του 2016.

Μεγάλος νικητής για τη χρονιά που πέρασε ήταν το Golf της γερμανικής Volkswagen, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Εμπόρων Αυτοκινήτων της Σουηδίας, τα οποία επικαλείται το BBC.

Ειδικότερα, το Golf απέσπασε το 5,9% στο σύνολο των πωλήσεων για το 2016, ενώ το πιo ευπώλητο μοντέλο της Volvo “περιορίστηκε” στο 5,7%. Η τελευταία φορά που τα μοντέλα της Volvo έπεσαν από την κορυφή των πωλήσεων στη Σουηδία ήταν το 1962, όταν το θρυλικό “Σκαθάρι”της Volkswagen είχε κερδίσει τις προτιμήσεις των Σουηδών καταναλωτών.

Παρά το γεγονός ότι η Volvo ανήκει πλέον στην κινεζική Zhejiang Geely Holding Group, τα μοντέλα της παραμένουν συνώνυμο της ποιότητας ενώ για τους Σουηδούς αποτελούν πηγή εθνικής περηφάνιας. Πάντως στο σύνολο της σουηδικής αγοράς αυτοκινήτου η Volvo παραμένει ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος με μερίδιο 21,5% ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Volkswagen με 15,7%.

Το 2016 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τη αγορά αυτοκινήτου στη Σουηδία καθώς σημειώθηκε ρεκόρ νέων καταχωρήσεων, οι οποίες έφτασαν τις 372.000, καταγράφοντας ποσοστό αύξησης 8% σε σύγκριση με το 2015.