Η Ελλάδα θα επιτρέψει άφιξη τουριστών από 20-25 χώρες στις 15 Ιουνίου
Reuters

Η Ελλάδα θα επιτρέψει άφιξη τουριστών από 20-25 χώρες στις 15 Ιουνίου

Η Γερμανία, η Κύπρος και το Ισραήλ θα περιλαμβάνονται στις 20 με 25 χώρες από τις οποίες η Ελλάδα θα επιτρέψει την άφιξη ταξιδιωτών χωρίς καραντίνα από τις 15 Ιουνίου, δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης στο Reuters, στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της ελληνικής οικονομίας και η κυβέρνηση βλέπει τον κλάδο ως σημαντικό μοχλό για την ανάκαμψη από την ύφεση εξαιτίας του κορονοϊού.

«Θα υπάρξουν περίπου 20-25 χώρες στους πολίτες των οποίων θα επιτραπεί η είσοδος», ανέφερε στο Reuters κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας ότι στη λίστα θα περιλαμβάνονται η Κύπρος, το Ισραήλ και χώρες της κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Η πλήρης λίστα θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι από τις 15 Ιουνίου οι Γερμανοί θα μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα, ενώ δήλωσε ότι την ίδια ημερομηνία θα επιτραπούν οι διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία της 1ης Ιουλίου.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή επιτρέπει να εισέλθουν στη χώρα πολίτες από όλες τις χώρες της ΕΕ - εκτός από την Ιταλία, την Ισπανία και την Ολλανδία – είναι όμως υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Η είσοδος σε ταξιδιώτες από τη Βρετανία και άλλες χώρες εκτός ΕΕ προς το παρόν δεν επιτρέπεται.

Άλλη κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι οι ειδικοί συζητούν το αν θα πρέπει οι ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε ελέγχους για Covid-19 προτού επισκεφθούν την Ελλάδα και αν θα γίνεται σύσταση για ασφαλιστική κάλυψη για τέτοιου είδους λοιμώξεις.

Η κυβέρνηση δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να αρχίσουν και πάλι οι διεθνείς πτήσεις προς τα ελληνικά νησιά από την 1η Ιουλίου, αλλά δεν θα επιτρέπει την είσοδο σε πολίτες από χώρες με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων έως τις 15 Ιουλίου.

Περίπου 33 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα πέρσι, φέρνοντας έσοδα 19 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: 

Κυρ. Μητσοτάκης: Από 15 Ιουνίου πτήσεις από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα