Γερμανικός Τύπος: Η κυβέρνηση Τσίπρα ενδέχεται να αποτύχει

Γερμανικός Τύπος: Η κυβέρνηση Τσίπρα ενδέχεται να αποτύχει

«Οι αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν προκειμένου να τονωθεί και πάλι η ελληνική οικονομία» σημειώνει μεταξύ άλλων η Munchner Merkur στην ηλεκτρονική της έκδοση που ασχολείται με το ζήτημα της διεκδίκησης γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων που θέτει εκ νέου η ελληνική πλευρά.

«Η Ελλάδα διατυπώνει για μία ακόμη φορά αξιώσεις για καταβολή επανορθώσεων – ακριβώς με την επίσκεψη του ομοσπονδιακού προέδρου Σταϊνμάιερ», γράφει η Munchner Merkur στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Η εφημερίδα του Μονάχου, σύμφωνα με την DW, κάνει λόγο για διεκδίκηση χρηματικού ποσού που μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 376 δις ευρώ, επικαλούμενη προηγούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Bild που βασίστηκε στο περιεχόμενο της έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των γερμανικών Αποζημιώσεων, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί προσεχώς.

«Μετά από οκτώ και πλέον χρόνια πολιτικής λιτότητας και μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα εξήλθε στα μέσα Αυγούστου από τον μηχανισμό διάσωσης της ΕΕ. Το αποτέλεσμα αυτής της χρονικής περιόδου είναι πάντως απογοητευτικό. Η κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα μπόρεσε μεν να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, ωστόσο οι αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν προκειμένου να τονωθεί και πάλι η ελληνική οικονομία», γράφει η Munchner Merkur και προσθέτει: «Η κυβέρνηση Τσίπρα ενδέχεται να αποτύχει. Και ήδη διατυπώνεται μια νέα αξίωση: η Γερμανία καλείται να καταβάλει επανορθώσεις για το διάστημα της παραμονής των ναζί στην Ελλάδα, (σ.σ. και διατυπώνεται) σε μια στιγμή που συμπίπτει με την επίσκεψη του γερμανού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ».