ΓΔ: 813,38 -3,86 (-0,47 %)

Τζίρος: 6,95 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1951η
Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 813,38 -3,86 (-0,47 %)

Τζίρος: 6,95 εκατ. €   RT

Γερμανία: Ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής χάρη στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Γερμανία: Ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής χάρη στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Η αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων οδήγησε σε μία πιο έντονη από το αναμενόμενο άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία τον Οκτώβριο, δίνοντας ακόμη ένα σημάδι ότι ο στραμμένος προς τις εξαγωγές βιομηχανικός κλάδος έχει βοηθήσει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να ξεκινήσει δυναμικά το δ΄ τρίμηνο.

Η γερμανική κυβέρνηση εφάρμοσε μία άνευ προηγουμένου δέσμη μέτρων διάσωσης και τόνωσης προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν την πανδημία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Μεταξύ των μέτρων και οι επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων.

Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 3,2% τον Οκτώβριο, έπειτα από την αναβαθμισμένη αύξηση του 2,3% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο, και υπερβαίνει κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών αύξηση της τάξης του 1,6%.

Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, τον μήνα πριν την έλευση της πανδημίας στη Γερμανία, η βιομηχανική παραγωγή βρίσκεται κατά 5% χαμηλότερα. Στην αυτοκινητοβιομηχανία, τον μεγαλύτερο βιομηχανικό κλάδο της Γερμανίας, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 10% περίπου τον Οκτώβριο, παραμένει ωστόσο κατά 6% χαμηλότερα από τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 8,5% από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, όπου σημείωσε πρωτοφανή πτώση της τάξης του 9,8% λόγω του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Πηγή: Reuters