Γερμανία: Αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο οι βιομηχανικές παραγγελίες

Γερμανία: Αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο οι βιομηχανικές παραγγελίες

Ανάκαμψη μετά από δύο συνεχόμενους μήνες πτώσης σημείωσαν οι εργοστασιακές παραγγελίες στην Γερμανία τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Πιο αναλυτικά, οι παραγγελίες τον Σεπτέμβριο σημείωσαν αύξηση 1,3% σε σχέση με τον μήνα Αύγουστο, γεγονός που οφείλεται τόσο στην αύξηση της εγχώριας ζήτησης (+1,6%) όσο και στην αύξηση της ζήτησης από χώρες εκτός Ευρωζώνης (+3%).

Στον αντίποδα, οι παραγγελίες από τις 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσαν κάμψη κατά 1,8%.

Η αύξηση των εργοστασιακών παραγγελιών στη Γερμανία έρχεται σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία στον τομέα της βιομηχανίας το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οδήγησαν την γερμανική οικονομία σε συρρίκνωση κατά το β'' τρίμηνο του 2019, ενώ εκφράζονται αρκετοί φόβοι πως η οικονομία θα συρρικνωθεί περαιτέρω κατά το γ'' τρίμηνο του έτους, γεγονός που θα την θέσει σε καθεστώς «τεχνικής ύφεσης».

Τέλος, υπενθυμίζεται πως η ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων για το γ΄τρίμηνο του 2019 είναι προγραμματισμένη για τις 14 Νοεμβρίου.