Γερμανία: Αύξηση για τις εξαγωγές τον Οκτώβριο

Γερμανία: Αύξηση για τις εξαγωγές τον Οκτώβριο

Αύξηση σημείωσαν οι εξαγωγές της Γερμανίας τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το στατιστικό γραφείο Destatis, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων για μείωση κατά 0,3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,2% τον Οκτώβριο από τον Σεπτέμβριο σε προσαρμοσμένες τιμές, ενώ οι εισαγωγές παρέμειναν σταθερές τον μήνα. Οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν εποχιακές μεταβολές και ημερολογιακά αποτελέσματα. 

Τα στοιχεία για τις εξαγωγές ακολουθούν τις μειώσεις των παραγγελιών βιομηχανικής παραγωγής και κατασκευής που αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που υποδηλώνει πτώση της γερμανικής βιομηχανικής δραστηριότητας.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας ανήλθε σε 20,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε ημερολογιακούς και εποχικά διορθωμένους όρους τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον Destatis. Αυτό υπερβαίνει τις προβλέψεις της Wall Street Journal ύψους 18,9 δισ. ευρώ.

Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 119,5 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές ανήλθαν σε 98,0 δισεκ. ευρώ. Από τις εξαγωγές, 70 εκατ. ευρώ διατέθηκαν σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 49,5 δισ. ευρώ σε τρίτες χώρες, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.