Γερμανία: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ με πτώση στις εξαγωγές στο δ' τρίμηνο

Γερμανία: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ με πτώση στις εξαγωγές στο δ' τρίμηνο

Η γερμανική οικονομία διατήρησε τη δυναμική της στα τέλη του 2015, επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα εν μέσω επιβράδυνσης στις αναδυόμενες αγορές που έχει επιτείνει τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη ενώ έχει οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες τις μετοχές φέτος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση αυξήθηκε κατά 0,3% για το τρίμηνο έως τις 31 Δεκεμβρίου, με τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης να παραμένει αμετάβλητος σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Τα στοιχεία συμβαδίζουν με τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Bloomberg.

«Η γερμανική οικονομία έκλεισε τη χρονιά με μια αξιοπρεπή επίδοση», σχολίασε ο Κάρστεν Μπρζέσκι, επικεφαλής οικονομολόγος στην ING-Diba στη Φρανκφούρτη. «Το 2016 θα μπορούσε να είναι δυσκολότερο» καθώς «εκτός των γνωστών παραγόντων ρίσκου όπως η επιβράδυνση στην Κίνα και τις αναδυόμενες αγορές ή την ευρωζώνη που συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες, οι χαμηλές τιμές πετρελαίου και η πιθανή αδυναμία της αμερικανικής οικονομίας θα μπορούσαν να δυσκολέψουν την γερμανική οικονομία.».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ