Γερμανία: Αναθεώρησε στο 0,5% την πρόβλεψη για ανάπτυξη φέτος

Γερμανία: Αναθεώρησε στο 0,5% την πρόβλεψη για ανάπτυξη φέτος

Κατά το ήμισυ αναθεώρησε η Γερμανία την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας το 2019, καθώς οι προοπτικές ανάπτυξης για το εμπόριο μόνο θετικές δεν είναι. 

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναθεώρησε προς τα κάτω για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, την πρόβλεψη για ανάπτυξη, αποτυπώνοντας την επιδείνωση της επιβράδυνσης της οικονομίας της, η οποία είναι αποτέλεσμα της ύφεσης στον μεταποιητικό τομέα.

Ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν να αυξηθεί κατά 0,5% το 2019, πιο χαμηλά από την εκτίμηση για 1% που είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο. Για το 2020, η κυβέρνηση προβλέπει ανάκαμψη, με ρυθμό ανάπτυξης 1,5%.

Σύμφωνα με τον γερμανό ΥΠΟΙΚ, οι εμπορικές διαμάχες και η αβεβαιότητα του Brexit ασκούν πιέσεις στη γερμανική οικονομία. Στους εγχώριους παράγοντες περιλαμβάνονται η εισαγωγή των νέων προτύπων για τις εκπομπές ρύπων (WLTP) και τα ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα των υδάτων στον Ρήνο, που έχουν προκαλέσει προβλήματα στην τροφοδοσία και την παραγωγή στον βιομηχανικό κλάδο.