General Motors: Επένδυση 500 εκατ. δολαρίων στην Lyft

General Motors: Επένδυση 500 εκατ. δολαρίων στην Lyft

Η General Motors Inc και Lyft Inc ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη ενός δικτύου on-demand σε μη επανδρωμένα οχήματα, καθώς και μια επένδυση 500 εκατ. από την αυτοκινητοβιομηχανία ως τμήμα της άντλησης κεφαλαίων ύψους 1 δισ. για την υπηρεσία διαμοιρασμού της διαδρομής, σύμφωνα με το Reuters.

Στόχος είναι να ενισχυθεί η Lyft και να αποκτήσει έναν σύμμαχο απέναντι στον μεγάλο ανταγωνιστή, την Uber Technologies.

Η συμμαχία των δύο εταιρειών, όπως δήλωσαν, περιλαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της GM σε άλλη εταιρεία, και προήλθε από την κοινή τους εκτίμηση ότι τα μη επανδρωμένα οχήματα θα προσελκύσουν καταναλωτές στο πλαίσιο μιας υπηρεσίας διαμοιρασμού διαδρομής, σε αντίθεση με οχήματα που ανήκουν σε οδηγούς.

"Είχαμε μια κοινή αντίληψη για το μέλλον" με τη Lyft, δήλωσε ο πρόεδρος της GM, Dan Ammann, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters. Ο κ. Ammann θα γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Lyft βάσει της συμφωνίας.

Η συμφωνία των GM και Lyft έλαβε χώρα καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρείες της Silicon Valley διερευνούν το ενδεχόμενο νέων συνεργασιών και νέων τεχνολογιών που θα αναδιαμορφώσουν την αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως.