ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μήνυμα εμπιστοσύνης με αγορές μετοχών αξίας 360.000 ευρώ από τον Γ. Περιστέρη

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μήνυμα εμπιστοσύνης με αγορές μετοχών αξίας 360.000 ευρώ από τον Γ. Περιστέρη

Βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλε για μια ακόμη φορά ο βασικός μέτοχος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γ. Περιστέρης για να αγοράσει σημαντικό αριθμό μετοχών της εισηγμένης την Παρασκευή, στον απόηχο των ανυπόστατων φημών που έφεραν την εταιρεία να σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου. Με την απόκτηση 40.000 τίτλων από το ταμπλό συνολικής αξίας 357.837,27 ευρώ όπως ανακοινώθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έστειλε μήνυμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της εταιρείας.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής η μετοχή του ομίλου βρέθηκε κάτω από ισχυρή πίεση υπό το βάρος της φημολογίας η οποία εμφάνιζε τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να προετοιμάζει και εκείνη -μετά τη ΔΕΗ- μεγάλη αύξηση κεφαλαίου. Οι φήμες που έκαναν τον κύκλο της αγοράς διαψεύστηκαν εμφατικά από τη διοίκηση της εισηγμένης, ενώ η μετοχή που έφτασε να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά μέχρι και τα 8,73 ευρώ, ανέκαμψε αισθητά κλείνοντας με μικρές απώλειες 0,43% στα 9,16 ευρώ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης άλλαξαν χέρια 327.151 μετοχές, όγκος που ήταν από τους υψηλότερους της χρονιάς αν εξαιρεθούν οι αγορές άνω των 160 εκατ. ευρώ που έχει πραγματοποιήσει φέτος ο Γ. Περιστέρης για να ανακτήσει τον έλεγχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά την εσπευσμένη αποχώρηση της Ολλανδικής Reggeborgh.

Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει μπροστά του ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα -Εγνατία, Καζίνο Ελληνικού, Καστέλι, μονάδα φυσικού αερίου Κομοτηνής κ.α- για τη χρηματοδότηση του οποίου ωστόσο η εταιρεία είναι πλήρως προετοιμασμένη και διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση προκειμένου να το υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια.