Σημαντική λύση για τα μη εξυπηρετούμενα δανείων ο «Ηρακλής»

Τρίτη 03 Δεκεμβρίου 2019, 16:27
-A +A
Σημαντική λύση για τα μη εξυπηρετούμενα δανείων ο «Ηρακλής»

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επισήμανε πως το σχέδιο «Ηρακλής» αποτελεί σημαντική και συστημική λύση για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ αναφερόμενος στη γενικότερη οικονομική κατάσταση σημείωσε πως «πλέον ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία», μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο για την ελληνική οικονομία του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στο σχέδιο «Ηρακλής» τόνισε πως «αποτελεί μια σημαντική συστημική λύση προς την κατεύθυνση μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Το θέμα όμως δεν τελειώνει εδώ, καθώς με το συγκεκριμένο Σχέδιο διευθετούνται δάνεια περίπου 30 δισ. ευρώ από τα 75 δισ. ευρώ συνολικά. Παραμένουν άλλα 40 δισ. ευρώ, επισήμανε ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο για την ελληνική οικονομία του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

«Στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος εργάζεται και για άλλες συστημικές λύσεις που θα εξετάζουν και το ζήτημα της αναβαλλόμενης φορολογίας των τραπεζών που βοήθησε στην εποχή της κρίσης και σήμερα εμποδίζει την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών», συμπλήρωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επιπλέον, μιλώντας σχετικά με την γενικότερη οικονομική κατάσταση, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως «τώρα ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία», επισημαίνοντας όμως ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε τα προβλήματα που έχει αφήσει η κρίση, ενώ τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις είναι εκείνες που θα μας οδηγήσουν σε υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα