Γ. Σταθάκης: Σε 3+1 ημέρες δημιουργία επιχείρησης

Γ. Σταθάκης: Σε 3+1 ημέρες δημιουργία επιχείρησης

Fast-track διαδικασίες για την αδειοδότηση επιχειρήσεων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη η κυβέρνηση σχεδιάζει να ιδρύεται επιχείρηση μέσα σε μια μέρα και να αδειοδοτείται σε τρεις ημέρες, σύνολο δηλαδή σε τέσσερις ημέρες. Το νέο «καθεστώς» θα αφορά κυρίως επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις μεταποιήσεις τροφίμων και ποτών, τουριστικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και σε αυτές που ανήκουν στον κλάδο των εξορύξεων.

Σε ότι αφορά το νέο αναπτυξιακό, που δεν αποκλείεται να έρθει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, ο υπουργός αν και δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία διευκρίνισε ότι «θέλουμε επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας. «Η ιδέα παραμένει να αξιοποιήσουμε αξιοποιήσει στο έπακρο, τουρισμό ναυτιλία κλπ. Πρέπει να στρέψουμε το παραγωγικό σύστημα στην κατεύθυνση αξιοποίησης δυναμικού, δηλαδή στην παραγωγή και την καινοτομία. Αυτό θα κάνει ο αναπτυξιακός, καμία σχέση με προηγούμενους είναι πολύ διαφορετικός», εξήγησε ο Γ. Σταθάκης.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι παρά τα σχέδια της κυβέρνησης παραμένουν ορισμένα «προβλήματα», όπως για παράδειγμα η δημόσια διοίκηση, το αργό σύστημα δικαιοσύνης, και το μεγάλο ενεργειακό κόστος για τις επιχειρήσεις.

«Η παρούσα κυβέρνηση θα κριθεί στην κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα και του δημόσιου τομέα επενδύσεων με πολύ διαφορετικό τρόπο, ο οποίος θα είναι συμβατός με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και δεν θα επαναλάβει κακοδαιμονίες από παρελθόν. Αυτόν τον τρόπο ανάπτυξης με προοπτική ισχυρής εξωστρέφειας είναι ο στόχος της κυβέρνησης και αυτόν θα υπηρετήσουμε και θα πορευθούμε», κατέληξε.

Αλέξανδρος Διαμάντης