Γ. Σταθάκης: Η επένδυση της BlackRock στην Ακαδημία Πλάτωνος θα «κλείσει γρήγορα και θετικά»

Γ. Σταθάκης: Η επένδυση της BlackRock στην Ακαδημία Πλάτωνος θα «κλείσει γρήγορα και θετικά»

Στην διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν την επένδυση του εμπορικού κέντρου στην Ακαδημίας Πλάτωνος, από την BlackRock προχώρησε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο ναι μεν  εκκρεμεί η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας,  «επειδή υπάρχουν ένα - δύο  θέματα νομικά που υπάρχει διαφορετική ερμηνεία από την εταιρία και πλευρά μας», αλλά «γρήγορα θα κλείσει θετικά».

Ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι το σχετικό προεδρικό διάταγμα είναι έτοιμο να κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση. Την ίδια ώρα, απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ενώ και πάλι τα έβαλε με την εταιρεία λέγοντας ότι η κυβέρνηση προώθησε ένα επενδυτικό περιβάλλον με ίσους κανόνες και πρόσβαση για όλους. 

Συγκεκριμένα είπε ότι οι χειρισμοί της ΝΔ ήταν «τραγωδία», καθώς η επένδυση απορρίφθηκε επί της προηγούμενης κυβερνήσεως και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που την προχώρησε.  «Το ΚΑΣ είναι αυτό που ξεμπλόκαρε την επένδυση κι έβαλε τους κανόνες», τόνισε χαρακτηριστικά. Κατά τον κ. Σταθάκη  η κυβέρνηση μέσω του συμφώνου συνεργασίας δέσμευσε την  εταιρία να κάνει 3 πράγματα: να πληρώσει την απαλλοτρίωση χώρου που γίνεται υπέρ του δημοσίου, να αναδείξει αρχαιολογικό χώρο με δικές της δαπάνες και να αναβαθμίσει το χρόνο πρασίνου.

Αλέξανδρος Διαμάντης