Γ. Μανιάτης για ΔΕΗ: Οι ευθύνες του Τσίπρα και των υπουργών του είναι πολιτικές και ποινικές

Γ. Μανιάτης για ΔΕΗ: Οι ευθύνες του Τσίπρα και των υπουργών του είναι πολιτικές και ποινικές

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών για τις ζημιές που έχει προκαλέσει στη ΔΕΗ η κυβερνητική πολιτική εξαπέλυσε μέσω facebook ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος επισημαίνει ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Στην ανάρτησή του αναφέρει ότι με τα ΝΟΜΕ, που ήδη κόστισαν 1 δις ευρώ, προκάλεσαν στην εταιρεία ζημίες ύψους 454 εκατ ευρώ το 2018, όταν το 2014 η ΔΕΗ είχε κέρδη 434 εκατ ευρώ, ενώ η χρηματιστηριακή αξία της από 2,5 δις ευρώ το 2014, μόλις που ξεπερνούσε τα 300 εκατ ευρώ το 2018.

Σύμφωνα με τον βουλευτή η αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε μέτρα που πλήττουν καταναλωτές και εργαζομένους, καθώς για να γίνει βιώσιμη η ΔΕΗ, όπως εκτιμά η McKinsey, πρέπει να προχωρήσει σε απολύσεις 5.860 υπαλλήλων και να αυξήσει τα τιμολόγια για στα εκατομμύρια νοικοκυριά.

Αναλυτικότερα, στην ανάρτησή του κ. Μανιάτης αναφέρει τα εξής:

«Κατέστρεψαν και τη ΔΕΗ. Αν καταρρεύσει, οι ευθύνες Α. Τσίπρα και υπουργών του θα είναι πολιτικές και ποινικές. Ακύρωσαν τη δική μας «Μικρή ΔΕΗ» (ν.4273/2014), που θα έφερνε έσοδα 2 δις € στα ταμεία της ΔΕΗ, άλλα 2 δις € σε επενδύσεις και φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα στους πολίτες, λόγω ανταγωνισμού.

Την αντικατέστησαν με τα τραγικά ΝΟΜΕ, που ήδη κόστισαν 1δις€. Κέρδη 434 εκατ € το 2014, ζημιές 454 εκατ € το 2018. Χρηματιστηριακή αξία 2,5 δις € το 2014, μόλις 300 εκατ € το 2018.

Ο διαγωνισμός τους για τα λιγνιτικά άγονος, επιτρέπει στην Κομισιόν να διενεργήσει μόνη της διαγωνισμό για ελληνική δημόσια εταιρεία, χωρίς κατώτερο όριο τιμή. Η McKinsey εκτιμά, ότι για να γίνει βιώσιμη η ΔΕΗ, πρέπει να απολύσει 5.860 άτομα και να αυξήσει τα τιμολόγια στους καταναλωτές. Θα λογοδοτήσουν στους Έλληνες πολίτες».