Γ. Μανιάτης: Έσκασε το σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ - Καλογρίτσα

Δευτέρα 07 Μαΐου 2018, 19:26
-A +A
Γ. Μανιάτης: Έσκασε το σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ - Καλογρίτσα

Για ένα «από τα πιο μεγάλα σκάνδαλα των τελευταίων ετών» κάνει λόγο ο υπεύθυνος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις υποκατάστασης του ομίλου Καλογρίτσα στις εργολαβίες που έχει αναλάβει.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο Γ. Μανιάτης αναφέρει:

«Ένα από τα πιο μεγάλα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, ο προκλητικός συγχρωτισμός του κατασκευαστικού ομίλου Καλογρίτσα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, τον Υπουργό Χρ. Σπίρτζη και πολλούς ακόμη κυβερνητικούς αξιωματούχους, δυστυχώς για τους εμπνευστές του, αναδεικνύει την οσμή του μεγαλύτερου σκανδάλου στη διάρκεια της κρίσης:

1. Υποκατάσταση του ομίλου Καλογρίτσα στα περισσότερα έργα που ήδη παρουσιάζουν τρομακτικές καθυστερήσεις (τηλεθέρμανση Φλώρινας 41 εκατ. €, οδικός άξονας Καλλονής – Σιγρίου 48 εκατ. €, αποχέτευση Δ. Διονύσου 16 εκατ. €).

2. Εκπτώσεις άνω του 50% στις 4 εργολαβίες της κατάτμησης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος προϋπολογισμού 250 εκατ. €.

3. Επιστολή της Τράπεζας Αττικής (Ιανουάριος 2017) για απαράδεκτες πιέσεις προς την τράπεζα για νέα δάνεια, όταν ο όμιλος αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τον ήδη υπάρχοντα δανεισμό άνω των 100 εκατ. €.

4.Δάνεια άνω των 70 εκατ. € από την Τράπεζα Αττικής τη διετία 2015-2016 εν μέσω Capital Controls  όταν τα ταμεία των τραπεζών ήταν κλειστά για όλες τις υγιείς παραγωγικές επιχειρήσεις αλλά και για τον κάθε σωστό επαγγελματία της χώρας.

5. Πλειοδοσία στον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες χωρίς τα απαραίτητα κεφάλαια, με εγγύηση τα περίφημα βοσκοτόπια».

Ο Γ. Μανιάτης επισημαίνει ολοκληρώνοντας ότι «το πιο εκρηκτικό μείγμα στον τομέα των κατασκευών τις τελευταίες δεκαετίες, η πιο μεγάλη επιχειρηματική φούσκα έσκασε!» και προσθέτει ότι «τίποτα πια δεν μπορεί να σώσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τον Α. Τσίπρα, τον Χρ. Σπίρτζη και όλη την παρέα που κυβερνά τη χώρα με τον πιο αδιαφανή και καθεστωτικό τρόπο». Καταλήγοντας μάλιστα, ζητά «εκλογές τώρα για να σωθεί η χώρα!».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ ο όμιλος Ελλάκτωρ έχει υποβάλει στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αναλάβει τέσσερις εργολαβίες του ομίλου Καλογρίτσα, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τελευταίος.

Η αίτηση υποκατάστασης υπεβλήθη σε συνεννόηση με την Τράπεζα Αττικής, προκειμένου να μην υποστεί η τράπεζα ζημιές εκατομμυρίων από τις εγγυητικές επιστολές που έχει εκδώσει για την κατασκευαστική εταιρεία της οικογένειας Καλογρίτσα, σε περίπτωση που εκείνη κηρυχθεί έκπτωτη από τα έργα.

Ο όμιλος Ελλάκτωρ θα αναλάβει το έργο της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας, προϋπολογισμού 41,3 εκατομμυρίων ευρώ, την κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονή - Σίγρι, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, για την οποία μάλιστα υπεγράφη προ διετίας συμπληρωματική σύμβαση, την αποχέτευση στο Διόνυσο, με προϋπολογισμό 16 εκατομμύρια ευρώ, κι ένα ακόμα τεχνικό έργο στον Πειραιά.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 04/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα