Γ. Κύρτσος: «Στην Ελλάδα πληρώνουμε ακριβά τον αριστερό λαϊκισμό»

Γ. Κύρτσος: «Στην Ελλάδα πληρώνουμε ακριβά τον αριστερό λαϊκισμό»

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ε.Κ. κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ελληνικό πρόγραμμα, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κύρτσος τόνισε τα εξής:

«Στην Ελλάδα έχουμε καλά αλλά και δυσάρεστα οικονομικά νέα.

Τα καλά νέα είναι ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα έχει εγκαταλείψει τη στρατηγική της αντιπαράθεσης με την Ευρωζώνη και κάνει την αναγκαία προσπάθεια προσαρμογής, άρα δεν θα έχουμε επανάληψη της κρίσης του 2015.

Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και δυσάρεστα νέα.

Πρώτον, είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε ακριβά το λογαριασμό του αποτυχημένου πειράματος Τσίπρα - Βαρουφάκη του 2015.

Δεύτερον, το μείγμα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει την έμφαση στην εξοντωτική φορολόγηση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και των νοικοκυριών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέα προβλήματα στη λειτουργία της οικονομίας.

Τρίτον, ύστερα από απαίτηση του Δ.Ν.Τ., η Κυβέρνηση Τσίπρα δέχθηκε τη δημιουργία ενός μηχανισμού παρέμβασης και την προετοιμασία των λεγόμενων προληπτικών μέτρων για το 2018.

Έτσι στέλνει το μήνυμα ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο και καταργεί τον εμπροσθοβαρή χαρακτήρα του τρίτου προγράμματος και του σχετικού μνημονίου, με αποτέλεσμα να γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά και αναπτυξιακά.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν το τεράστιο κόστος του αριστερού λαϊκισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε πρόωρες εκλογές στα τέλη του 2014 εμποδίζοντας την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο με την εφαρμογή των τελευταίων μέτρων ύψους 1,2 δις ευρώ.

Όμως έχει ήδη εφαρμόσει, ανακοινώσει ή προγραμματίσει μέτρα δεκαπλάσιου ύψους. Αυτό τα λέει όλα για τον αριστερό λαϊκισμό. Ελπίζω το πάθημα του ελληνικού λαού να έχει γίνει μάθημα και για τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς»