Γ. Κουτσούκος: Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι πρωταθλητές στη διάψευση των προσδοκιών για την ανάπτυξη

Γ. Κουτσούκος: Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι πρωταθλητές στη διάψευση των προσδοκιών για την ανάπτυξη

Αυστηρή κριτική προς την κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής ασκεί ο Γιάννης Κουτσούκος, υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επειδή, όπως τονίζει, παραδόθηκε την τελευταία στιγμή στα κόμματα το κείμενο 106 σελίδων με τίτλο:

«Ελλάδα: Μια στρατηγική ανάπτυξης για το μέλλον» ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή. Ο κ. Κουτσούκος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συζήτησε και συμφώνησε το σχέδιο με του δανειστές πριν ακούσει τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή.

«Νομίζουν πως μας κοροϊδεύουν. Από τις 17-4-2018 οι βουλευτές μας καταθέσαν αίτημα για συζήτηση στη Βουλή του κυβερνητικού σχεδίου και έκτοτε το επαναλαμβάνουν διαρκώς. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας, για ακόμα μια φορά επέλεξε να το συζητήσει πρώτα με τους "θεσμούς". Το προεδρείο της Βουλής δεν ανταποκρίθηκε στον θεσμικό του ρόλο, δεν τήρησε καν τα προσχήματα» αναφέρει ο κ. Κουτσούκος.

Επισημαίνει ότι «δεν σώζονται με διαδικαστικά τερτίπια της τελευταίας στιγμής, καθώς η ουσία της πολιτικής τους και των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει δεν παίρνει φτιασιδώματα».

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής δίνοντας πρόγευση για τη στάση στην αυριανή συζήτηση κάνει λόγο για «πρωταθλητές στη διάψευση των προσδοκιών για ανάπτυξη, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Δ.Ν.Τ. Δεν μπορεί να μοιράζουν ανέξοδες υποσχέσεις και να κατασκευάζουν συνεχώς αυτοδιαψευδόμενα αφηγήματα, πολύ δε περισσότερο να υποκρύπτουν κάτω από περίτεχνες διατυπώσεις τις επαχθείς δεσμεύσεις των υπερπλεονασμάτων και των περικοπών για τα επόμενα χρόνια».

Ο κ Κουτσούκος κλιμακώνοντας την κριτική του τονίζει ότι «ο μεταμορφισμός τους και το θράσος τους φτάνει σε τέτοιο σημείο, ώστε να παρουσιάζουν στο σχέδιό τους τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο των 100 ετών ως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση!!! Απάντηση θα πάρουν σύντομα από τον λαό. Να είναι σίγουροι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news