Γ. Δραγασάκης: Η ανάκαμψη της οικονομίας πρέπει να γίνει πιο δίκαιη

Γ. Δραγασάκης: Η ανάκαμψη της οικονομίας πρέπει να γίνει πιο δίκαιη

Του Κωνσταντίνου Μαριόλη

Για λανθασμένη διαχείριση της κρίσης από τα δύο πρώτα μνημόνια και για την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής στρατηγικής έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, στο πλαίσιο ομιλίας του στο συνέδριο για την Ηθική Τραπεζική που διοργανώνει στην Αθήνα η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ηθικής Τραπεζικής, (FEBEA).

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι ενώ η οικονομία βρίσκεται σε σαφή ανάκαμψη, η ανάκαμψη αυτή δεν αρκεί και πρέπει να επιταχυνθεί αλλά και να γίνει πιο βιώσιμη, διατηρήσιμη και δίκαιη.

Η κυβέρνηση έχει καταρτίσει μια εθνική στρατηγική ανάπτυξης η οποία θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τη συνέχεια και την αφετηρία για το ΕΣΠΑ 2021-2030.

«Το παράλληλο τραπεζικό σύστημα προχωράει», σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας, αναφερόμενος στην αναπτυξιακή τράπεζα, μέσω της οποίας θα ενεργοποιηθούν, όπως σημείωσε, έργα ύψους 22 δισ. ευρώ στην επόμενη τριετία.

Επίσης, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε τη σημασία των Συνεταιριστικών Τραπεζών καθώς αποτελούν έναν εναλλακτικό τρόπο τραπεζικής που λαμβάνει υπόψη κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

Παράλληλα, τόνισε την αξία της παρουσίας των συνεταιριστικών τραπεζών στις τοπικές κοινωνίες καθώς λόγω της υπερσυγκέντρωσης του τραπεζικού κλάδου πολλές πόλεις ή κωμοπόλεις κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τραπεζικό κατάστημα.

«Ο θεσμός των Συνεταιριστικών Τραπεζών πρέπει να στηριχθεί και να επεκταθεί», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.