Γ. Βρούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά συνειδητά ασφαλισμένους και συνταξιούχους

Γ. Βρούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά συνειδητά ασφαλισμένους και συνταξιούχους

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης σχολιάζοντας τον πραγματικό αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την κυρία Αχτσιόγλου ότι «σιωπούν ένοχα και εξαπατούν συνειδητά ασφαλισμένους και συνταξιούχους, αποκρύπτοντας και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια».

«Ο νόμος Κατρούγκαλου-Αχτσιόγλου έχει πρακτικά καταργήσει την έκδοση εκκρεμών συντάξεων. Αποκαλύπτεται ότι αυτές πλέον ξεπερνούν τις 250.000!»., δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

 Αναλυτικά ο Γ. Βρούτσης τονίζει: 

 «Το κυβερνητικό αλαλούμ με τον αριθμό των εκκρεμών συντάξεων συνεχίζεται. 
 
Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας στη Βουλή για τον πραγματικό αριθμό των εκκρεμών συντάξεων καθώς και για το ζήτημα της αλλοίωσης του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αιτήσεων συνταξιοδότησης, η κυβέρνηση σιωπά και κρύβεται, αποδεικνύοντας έτσι την ενοχή της.
 
Όμως, ό,τι δεν μάθαμε μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για τον πραγματικό αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, έγινε τελικά γνωστό από την διαρροή εγγράφου του ΕΦΚΑ σε τηλεοπτική εκπομπή.
 
Ειδικότερα:
 

  • Σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΦΚΑ, οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, πλην Δημοσίου, μέχρι 28.02.2019, ανέρχονταν σε 94.911. Από αυτές, μόνο 3.370 αφορούν αιτήσεις πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου-Αχτσιόγλου.
  • Επιπρόσθετα, από εκτιμήσεις των στελεχών του υπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης του δημοσίου ξεπερνά τις 30.000.
  • Στα παραπάνω προστίθεται ο αριθμός των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του Υπουργείου προσεγγίζει τις 120.000.
  • Στα παραπάνω δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των φακέλων που έχουν αφαιρεθεί από το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο.
  • Την ίδια στιγμή, από την 1-1-2019 καμία νέα σύνταξη -όλων των ταμείων- δεν εκδίδεται, από αστοχία λογισμικού.

Προκύπτει δηλαδή ότι ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων  (κύριων, επικουρικών και εφάπαξ) όχι μόνο δεν μηδενίστηκε αλλά ξεπερνά τις 250.000, με σαφώς αυξητική τάση! 
 
Και αυτό παρά τις επανειλημμένες βαρύγδουπες δεσμεύσεις της Υπουργού Εργασίας για την διεκπεραίωση όλων των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Αχτσιόγλου έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλα τα χρονοδιαγράμματα που η ίδια έχει θέσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τουλάχιστον έξι δημόσιες τοποθετήσεις της (στις 3.01.2017, 9.10.2017, 20.03.2018, 10.08.2018, 3.09.2018 και 13.01.2019) υποσχέθηκε ότι θα τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συνταξιοδότησης. Δυστυχώς, η ίδια η πραγματικότητα την διαψεύδει: ο ίδιος ο νόμος Κατρούγκαλου-Αχτσιόγλου έχει πρακτικά καταργήσει την έκδοση συντάξεων! 
 
Σε όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Αχτσιόγλου σιωπούν ένοχα και εξαπατούν συνειδητά ασφαλισμένους και συνταξιούχους, αποκρύπτοντας και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια». 

Φωτογραφία intime news