Γ. Βρούτσης: «Καραγκιοζιλίκια» του ΣΥΡΙΖΑ με τις συντάξεις

Γ. Βρούτσης: «Καραγκιοζιλίκια» του ΣΥΡΙΖΑ με τις συντάξεις

«Μέχρι το 2060 με υπογραφή του ΔΝΤ μας δήλωσαν ότι δεν χρειάζονται άλλες περικοπές στις συντάξεις», ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ωστόσο πως αν κινηθεί μονομερώς θα τιναχθεί και πάλι στον αέρα το ΑΕΠ, καθώς σήμερα είμαστε εκτός αγορών, καθώς απέτυχε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ενδεχόμενο της μη περικοπής των συντάξεων ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε: «Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικά για γέλια. Ψήφισαν ένα νόμο άδικο και αχρείαστο με δικές τους ευθύνες, σήμερα λένε ότι θα το ανατρέψουν – εμείς έχουμε πάει και νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή και είπαμε ότι δεν πρέπει να γίνουν μειώσεις. Με την εμπειρία που έχω βάζω δύο προσδιοριστικούς παράγοντες».

Και επεσήμανε: «Δεν πρέπει να πάμε με μονομερή ενέργεια. Αν κινηθεί η κυβέρνηση με μονομερή ενέργεια στο κομμάτι της μη περικοπής των συντάξεων έχουμε το προηγούμενο του 2015. Θα τιναχθεί και πάλι στον αέρα το ΑΕΠ και δεν υπάρχει πλέον χρηματοδοτική ομπρέλα από την Ευρώπη, είμαστε στον αέρα, είμαστε μέσα στο άγριο δάσος και τη ζούγκλα των αγορών. Σήμερα είμαστε εκτός αγορών. Απέτυχε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε σχέση με τον νόμο Κατρούγκαλου ο κ. Βρούτσης τόνισε πως «αναγκάζει τους εργαζομένους να καταφεύγουν στη φοροδιαφυγή».