Γ. Βρούτσης: Ιστορικό ρεκόρ 2 ευρώ η αμόλυβδη στην Αμοργό

Γ. Βρούτσης: Ιστορικό ρεκόρ 2 ευρώ η αμόλυβδη στην Αμοργό

Στα ύψη έχουν ανέβει οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας, με την μέση πανελλαδική τιμή της βενζίνης να φτάνει πλέον στο 1,63 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ σε πολλά νησιά η τιμή έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε ο Γιάννης Βρούτσης στο λογαριασμό του στο Twitter. Ο πρώην υπουργός Εργασίας ανέβασε μια φωτογραφία από πρατήριο καυσίμων στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αμοργό, στο οποίο η αμόλυβδη πωλείται προς 2 ευρώ το λίτρο, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως ιστορικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Liberal, η εκτίναξη των τιμών οφείλεται στην αντίδραση των αγορών στην αβεβαιότητα που έχει προκληθεί εξαιτίας των εξελίξεων σε Ιράν και Βενεζουέλα, με το πετρέλαιο να φλερτάρει ξανά με τα 80 δολάρια.

Σαν απόρροια αυτού του εκρηκτικού κοκτέιλ, η μέση πανελλαδική τιμή της βενζίνης είναι στα 1,63 ευρώ το λίτρο, ενώ σε κάποια νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, η ακριβότερη βενζίνη, αυτή των 100 οκτανίων, πωλείται ή και έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ.

Βενζινοπώλες: Αν δεν μειωθούν οι ειδικοί φόροι η αμόλυβδη θα φθάσει τα 2,5 ευρώ

Οι βενζινοπώλες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι σκόπιμα αποφεύγει να πάρει αποφάσεις για αυτό το διογκούμενο πρόβλημα όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Μάλιστα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις αν δεν γίνει κάτι άμεσα.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Γιώργος Ασμάτογλου προειδοποίησε ότι η τιμή της βενζίνης θα φθάσει έως και τα 2,5 ευρώ αν δεν μειωθούν άμεσα οι ειδικοί φόροι.

Όσον αφορά την αύξηση ειδικά στα νησιά, όπου ήδη η αμόλυβδη έσπασε το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο, ο κ. Ασμάτογλου το απέδωσε και στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ «γιατί η βενζίνη επιβαρύνεται και με τα μεταφορικά».