Γ. Βρούτσης για κατώτατο μισθό: Καλωσορίζουμε το ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα

Γ. Βρούτσης για κατώτατο μισθό: Καλωσορίζουμε το ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την πραγματική διάσταση της τροπολογίας με την οποία θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός παρουσίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Όπως εξήγησε η συγκεκριμένη ρύθμιση «πατάει» πάνω στο νόμο που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία.

«Φυσικά όταν τότε έφερνα το νόμο αυτό στην Βουλή, ποιος είδε το Θεό και δεν φοβήθηκε, ούρλιαζε ο ΣΥΡIΖΑ φωνάζανε για αντεργατικό νόμο, πάρτε πίσω το έκτρωμα», υπενθύμισε ο Γ. Βρούτσης και… χαιρέτησε την επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στη λογική και την υπευθυνότητα.

«Πράγματι δίνει το έναυσμα για την αύξηση του κατώτατου μισθού με υγιή τρόπο. Εγώ και η ΝΔ είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την τροπολογία της κυβέρνησης. Αλλά με την ευκαιρία καλό είναι να αποκαταστήσουμε και την ιστορική αλήθεια για το πώς έχουν τα πράγματα», δήλωσε αρχικά ο γαλάζιος  βουλευτής, προσθέτοντας ότι το 2013 που ήταν υπουργός Εργασίας είχαν μπει οι βάσεις.  

«Έπρεπε να φτιάξουμε ένα μηχανισμό διαμόρφωσης κατώτατου μισθού αλλά με υγιή τρόπο κι όχι κατά το δοκούν. Γιατί κανείς δεν εκτιμούσε την πραγματική δυνατότητα που είχε η οικονομία κι έλεγαν όλοι οι οικονομολόγοι ότι υπονομεύεις τους ίδιους τους εργαζόμενους», συμπλήρωσε. Κατά τον Γ. Βρούτση ο νέος μηχανισμός που επαινεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχει όλες αυτές προβλέψεις!

«Καλωσορίζουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα. Ο κατώτατος μισθός είναι αναγκαίο να αυξηθεί,  αλλά πλέον θα γίνεται με σωστό και ρεαλιστικό τρόπο κι όχι με τα μυθεύματα που έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε κλείνοντας.

Φωτογραφία intime news