Γ. Βρούτσης: Δραματική η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, 16:48
-A +A
Γ. Βρούτσης: Δραματική η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Στην ανερμάτιστη, όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναφέρθηκε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, η οποία, όπως τόνισε, οδήγησε τις συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία το Σεπτέμβριο να είναι 2,5 φορές υψηλότερες σε σχέση με το 2014.

«Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία έφτασαν τον Σεπτέμβριο να είναι 2,5 φορές υψηλότερες σε σχέση με το 2014, λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο η αύξηση έφτασε το μισό δισ. ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Βρούτσης.

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ:

«Τα στοιχεία της 3ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου του ΚΕΑΟ έτους 2018, αποκαλύπτουν ότι η κατάσταση στην πορεία των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία παραμένει δραματική.
 
Ο εξοντωτικός συνδυασμός υψηλών εισφορών και φόρων οδήγησαν εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους, με αποτέλεσμα σήμερα 1.400.091 συμπολίτες μας να έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία συνολικού ύψους 34,4 δισ. ευρώ!
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του ΚΕΑΟ, από την αρχή του χρόνου (2018) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 3,1 δισ. ευρώ και οι νέοι οφειλέτες κατά 195.485. Την ίδια στιγμή, μόνο το τρίτο 3μηνο του 2018, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 493 εκατ. ευρώ.

Συγκριτικά, δε, με το 2014, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι 2,5 φορές υψηλότερες! Δηλαδή, από τα 13.767 εκατ. ευρώ το 2014, εκτινάχθηκαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 34.354 εκατ. ευρώ στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2018 (Σχήμα 1).Επιβεβαιώνεται στην πράξη, μέσα από τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το ΚΕΑΟ, ότι με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.

Η δραματική αυτή κατάσταση, απαιτεί την άμεση εφαρμογή μιας πολιτικής που θα στοχεύει στη μείωση των εξοντωτικών εισφορών, στη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους συνεπείς, καθώς και στην αυστηρή αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών».

Φωτογραφία intime news

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 26/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα