«Δεν θα καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις, αντίθετα θα αυξηθούν»

«Δεν θα καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις, αντίθετα θα αυξηθούν»

Στην κατηγορηματική διάψευση ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να καταργήσει τις επικουρικές συντάξεις προέβη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε «φαντασιακά σενάρια» την κατάργησή τους και επισήμανε πως αντίθετα θα αυξηθούν, ενώ για το εφάπαξ διαβεβαίωσε πως διατηρείται.

«Δεν ξέρω από πού προκύπτουν αυτά τα φαντασιακά σενάρια. Οι επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν, στο ύψος των 1.300 και πάνω που έχουν περικοπεί στο άθροισμα κύριας και επικουρικής. Όσες έχουν περικοπεί δηλαδή, θα αυξηθούν», επισήμανε.

Αναφορικά με τις κύριες συντάξεις, τόνισε πως και αυτές θα αυξηθούν. «Όχι όλες, εκείνες οι κύριες συντάξεις που έχουν μικρό βαθμό ανταποδοτικότητας» διευκρίνισε και σημείωσε πως «ήταν μία κυρίαρχη πολιτική μας θέση, θα το κάνουμε πράξη στο νομοσχέδιο».

Επίσης για τα εφάπαξ διαβεβαίωσε ότι διατηρούνται. «Δεν κινδυνεύει τίποτε. Δεν ξέρω κι αυτό από πού προκύπτει», συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως «κανείς να μη νιώθει πλέον αγωνία για το ασφαλιστικό, καθώς έχει μπει σε σταθερές ράγες βιωσιμότητας», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα διασφαλίζουν απόλυτα τα εισοδήματα των συνταξιούχων και πως   μόνο όφελος μπορεί να έχει κάποιος εργαζόμενος αποταμιεύοντας πόρους στο ασφαλιστικό σύστημα.