Γ. Βαρουφάκης: «Έπρεπε να είχαμε χρεοκοπήσει»!

Γ. Βαρουφάκης: «Έπρεπε να είχαμε χρεοκοπήσει»!

«Έπρεπε να είχαμε χρεοκοπήσει!» Τάδε έφη Γιάνης Βαρουφάκης, πρώην υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στη Guardian, όπου εμφανίζεται για άλλη μια φορά υπέρμαχος της πολιτικής που ακολούθησε στη θητεία του!

Ειδικότερα αναφέρει: «Με το πλεονέκτημα της ύστερης γνώσης, κάποιος θα μεταλλάσσει πάντα τις πράξεις κάποιου. Θα μπορούσα να δώσω έναν μακρύ κατάλογο, αν γνώριζα εκ των προτέρων τι επρόκειτο να συμβεί. Αλλά η γενική στρατηγική ήταν σωστή. Ανέλαβα υπουργός Οικονομικών 15 μέρες πριν χρεοκοπήσουμε και το δάνειο δεν ήταν βιώσιμο». «Δεν θα γινόμουν μέρος αυτής της πολιτικής, είχαμε σκληρή γραμμή», τόνισε ο ίδιος.

«Αλλά οι δανειστές ενδιαφέρονταν περισσότερο να επιδείξουν τα αποτελέσματα της συντριβής μίας κυβέρνησης που τόλμησε να τους αντιταχθεί ώστε να μπορέσουν να εκφοβίσουν άλλους όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Γαλλία.

Η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε σαν πιόνι σε μία σκακιέρα και ήταν πολύ δύσκολο. Είχαμε την ευκαιρία [να χρεοκοπήσουμε] και την χάσαμε. Έπρεπε να είχα χρεοκοπήσει. Θα ερχόντουσαν κοντά μας και θα είχαμε μία συμβιβαστική συμφωνία, αλλά δεν μου επετράπη να χρησιμοποιήσω αυτό το όπλο. Αλλά κάτι πρέπει να δώσεις. Δυστυχώς η λύση όπως είναι τώρα δεν είναι συμβατή με τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών χωρών», καταλήγει ο Γιάνης Βαρουφάκης.