Fund 5 δισ. δολαρίων στην ασιατική αγορά ακινήτων ετοιμάζει η Blackstone

Fund 5 δισ. δολαρίων στην ασιατική αγορά ακινήτων ετοιμάζει η Blackstone

Στη δημιουργία ενός νέου fund με επίκεντρο την αγορά ακινήτων στην Ασία και με στόχο την άντληση 5 δισ. δολαρίων, σχεδιάζει να προχωρήσει η Blackstone Group LP, «στοιχηματίζοντας» στις ισχυρές αποδόσεις των επενδύσεων σε ακίνητα στην περιοχή. 

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται προσκείμενες πηγές, η Blackstone, που αποτελεί τον μεγαλύτερο διαχειριστή εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως, αναμένεται να ξεκινήσει το fund σε 12-16 μήνες.

Η εταιρεία, με έδρα τη Νέα Υόρκη, σκοπεύει να ενισχύσει τις επενδύσεις σε ακίνητα, όπως αποθήκες και εμπορικά κέντρα στην Κίνα, Ινδία, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Αυστραλία.

Φαίνεται ότι οι επενδυτές παγκοσμίως έχουν δείξει αυξανόμενη «όρεξη» για εμπορικά κέντρα, αποθήκες και άλλες κατηγορίες της Ασιατικής αγοράς ακινήτων, διότι θεωρούνται ότι έχουν ασφαλείς και σταθερές αποδόσεις.

Το πρώτο fund ακινήτων της εταιρείας στην Ασία, το Blackstone Real Estate Partners (BREP), αξίας 5,08 δισ. δολαρίων, έκλεισε το 2014. Είχε επενδύσει στην αγορά κατοικίας στην Ιαπωνία, σε γραφεία εργασίας σε Ινδία και Αυστραλία, και σε εμπορικά κέντρα στην Κίνα, έχοντας ρυθμό επιστροφής του επενδυμένου ποσού, κατά 17%, για το Σεπτέμβρη του 2016 σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας.