Fujifilm: Νέο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων στη Βόρεια Καρολίνα με κόστος 2 δισ. δολάρια

Fujifilm: Νέο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων στη Βόρεια Καρολίνα με κόστος 2 δισ. δολάρια

Η Fujifilm ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει έναν νέο εργοστάσιο κυτταρικής καλλιέργειας μεγάλης κλίμακας στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα επενδύσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια για «το μεγαλύτερο εργοστάσιο του είδους στη Βόρεια Αμερική», το οποίο θα δημιουργήσει επίσης 725 θέσεις εργασίας στην περιοχή έως το 2028.

Η νέα εγκατάσταση, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι την άνοιξη του 2025, θα προσφέρει παραγωγή μεγάλης κλίμακας κυτταροκαλλιέργειας με τη δυνατότητα επέκτασης και προσθήκης βιοαντιδραστήρων. 

H Fujifilm έχει στραφεί εδώ και χρόνια στην παραγωγή φαρμάκων.

Τον περασμένο Ιούλιο άλλωστε, η αμερικανική κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο 265 εκατ. δολαρίων με την ιαπωνική εταιρεία Fujifilm Holdings Corp για να χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις της στο Τέξας, προκειμένου να εστιάσει στην ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων κατά του κορονοϊού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Fujifilm Diosynth, θυγατρική της ιαπωνικής εταιρείας, που ειδικεύεται στην παραγωγή συστατικών φαρμάκων, ανακοίνωσε ότι θα παράγει σε μεγάλες ποσότητες φαρμακευτικές ουσίες για το υποψήφιο εμβόλιο της εταιρείας Novavax, ενώ θα επενδύσει 928 εκατ. δολάρια για να διπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα των εγκαταστάσεών της στη Δανία και πάλι για θεραπείες κατά του κορονοϊού.