FT: Η HSBC θα καταργήσει επιπλέον 10.000 θέσεις εργασίας

FT: Η HSBC θα καταργήσει επιπλέον 10.000 θέσεις εργασίας

Η βρετανική τράπεζα HSBC ετοιμάζεται να καταργήσει άλλες 10.000 θέσεις εργασίας, γράφουν οι Financial Times, δύο μήνες μετά την απρόσμενη αποχώρηση του επικεφαλής της και την πρώτη ανακοίνωση περί κατάργησης 4.000 θέσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι νέες απολύσεις αφορούν κυρίως καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και εγγράφονται στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας μείωσης του κόστους την οποία εξήγγειλε ο νέος επικεφαλής της Νοέλ Κουίν.

«Γνωρίζαμε εδώ και χρόνια ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για το ζήτημα του κόστους λειτουργίας μας, η σημαντικότερη συνιστώσα του οποίου αφορά στους εργαζόμενους», δήλωσε στους Financial Times ανώνυμη πηγή από τη διοίκηση της HSBC για να προσθέσει πως η διεύθυνση της τράπεζας διερωτάται «γιατί έχουμε τόσο κόσμο στην Ευρώπη ενώ έχουμε διψήφια κερδοφορία σε ορισμένες περιοχές της Ασίας».

Σημειώνεται πάντως ότι το καθαρό κέρδος χρήσης της HSBC το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκε κατά 18,6% σε σύγκριση με πέρυσι για να φτάσει στα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η βρετανική τράπεζα αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά χρήσης της το τρίτο τρίμηνο στα τέλη Οκτωβρίου.