Φρούτα και λαχανικά από την Εθελοντική ομάδα της Wind στο Άσυλο Ανιάτων

Φρούτα και λαχανικά από την Εθελοντική ομάδα της Wind στο Άσυλο Ανιάτων

Στην υπαίθρια λαϊκή αγορά της περιοχής Πανόρμου βρέθηκε το Σάββατο ομάδα εθελοντών της Wind Ελλάς και σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ* μέσα σε μόλις δύο ώρες συνέλεξε εκατοντάδες κιλά από φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Από αυτά τα 453 κιλά ήταν πλήρως αξιοποιήσιμα, με σκοπό να μοιραστούν σε ομάδες ανθρώπων από το Άσυλο Ανιάτων που βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η ομάδα εθελοντών της Wind θέλησε με τη δράση αυτή να στείλει το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται πολύς προσωπικός χρόνος για να μπορέσεις να προσφέρεις στον συνάνθρωπο και στο κοινό καλό. Χρειάζεται μόνο συλλογική προσπάθεια. Και αυτό αποδεικνύεται από την συνεργασία των πωλητών της αγοράς που πρώτοι εκείνοι χαρακτηρίζονται ως εθελοντές καθώς δίνουν απλόχερα τα προϊόντα τους για καλό σκοπό.  

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2018 πάνω από 128 τόνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών προσφέρθηκαν από 23 διαφορετικές λαϊκές αγορές στο ΜΠΟΡΟΥΜΕ μέσω του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή».

Ο εθελοντισμός αποτελεί μέρος του ΕυWind, ένα πρόγραμμα υγείας και ευεξίας της εταιρείας που περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων (αθλητικές, καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές) και μέχρι σήμερα μετρά πάνω από 700 συμμετέχοντες.

Η ενεργή συμμετοχή στη δράση του ΜΠΟΡΟΥΜΕ είχε στόχο να εμπνεύσει ακόμα περισσότερο τον εθελοντισμό, αξία που διαπνέει το μεγαλύτερο μέρος των κοινωνικών δράσεων της εταιρείας σε επίπεδο Εταιρικής Υπευθυνότητας και ενισχύει τη διάδοση του μηνύματος της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.