7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Frigoglass: Προκαταβολή 15 εκατ. ευρώ από τις ασφαλιστικές για την πυρκαγιά στη Ρουμανία

Frigoglass: Προκαταβολή 15 εκατ. ευρώ από τις ασφαλιστικές για την πυρκαγιά στη Ρουμανία

Με ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό ύψους 15 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται η εταιρεία Frigoglass ως προκαταβολή από το συνασφαλιστικό σχήμα που είχε αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη έναντι της πυρκαγιάς που σημειώθηκε στο εργοστάσιο επαγγελματικών ψυγείων στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας όπως ανακοίνωσε η εισηγμένηεταιρεια στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σύμφωνα με την εταιρεία, η συνολική ασφαλιστική αποζημίωση που σχετίζεται με τις υλικές ζημιές και τις επιπτώσεις από τη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας που προκλήθηκαν από το περιστατικό πυρκαγιάς βρίσκεται υπό εκτίμηση από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου πυρκαγιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της στη Ρουμανία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στη γραμμή παραγωγής, ωστόσο η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει από την πρώτη στιγμή που διατηρούσε ασφαλιστήρια συμβόλαια με διακεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες, τα οποία καλύπτουν τις υλικές ζημιές αλλά και τις επιπτώσεις από τη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένονταν η εταιρεία να ξεκινήσει εκ νέου μέρος της παραγωγής μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του εργοστασίου της στη Ρουμανία που τοποθετείται χρονικά έως το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Εκτιμήσεις ανεβάζουν στα επίπεδα τωνξ 89-90 εκατ. ευρώ το σύνολο των ασφαλιστικών συμβολαίων που διεκδικεί η εταιρεία για την φωτιά στις εγκαταστάσεις της στη Ρουμανία που είχε ως αποτέλεσμα να προχωρήσει σε διαγραφή δαπανών ενεργητικού ύψους 13,8 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Frigoglass: Πώς αντιμετωπίζει τη ζημιά από τη φωτιά στο εργοστάσιο της Ρουμανίας