Frigoglass: Αυξημένες κατά 8,1% οι πωλήσεις το 2018

Frigoglass: Αυξημένες κατά 8,1% οι πωλήσεις το 2018

Αυξημένες πωλήσεις κατά 8,1% εμφάνισε το 2018 ο όμιλος της Frigoglass, με τον κλάδο της Υαλουργίας να παρουσιάζει ισχυρές επιδόσεις λόγω της αυξημένης ζήτησης γυάλινων φιαλών και πλαστικών κιβωτίων. 

Παράλληλα, τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημιές της τάξης των 7,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος εμφάνισε διψήφια αύξηση του συγκρίσιμου EBITDA και βελτίωση του αντίστοιχου περιθωρίου ως αποτέλεσμα του όγκου πωλήσεων και της υλοποίησης πρωτοβουλιών μείωσης του κόστους στον κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης, καθώς και λόγω της ανοδικής ζήτησης και της τιμολογιακής πολιτικής στον κλάδο Υαλουργίας. 

Ο κύριος Νίκος Μαμουλής, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: «Το 2018 ήταν μια καλή χρονιά, με αύξηση των πωλήσεων, βελτίωση του συγκρίσιμου περιθωρίου EBITDA και θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές. Αυτή η επίδοση αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση της δέσμευσής μας για επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης. Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας για αύξηση των πωλήσεων και για περαιτέρω βελτίωση του περιθωρίου κέρδους καθώς και για την υλοποίηση στρατηγικών επενδύσεων που θα μας επιτρέψουν να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες ανάπτυξης στις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Διατηρούμε συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2019, λαμβάνοντας υπόψη τη μέχρι στιγμής θετική τάση που έχει σημειωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2019». 

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση.