Fr. Villeroy της ΕΚΤ: Σε θετικό έδαφος ο πληθωρισμός της ευρωζώνης το δεύτερο εξάμηνο

Fr. Villeroy της ΕΚΤ: Σε θετικό έδαφος ο πληθωρισμός της ευρωζώνης το δεύτερο εξάμηνο

O πληθωρισμός της ευρωζώνης πιθανότατα θα κινηθεί σε θετικό έδαφος κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Francois Villeroy de Galhau, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η μάχη της ΕΚΤ κατά του χαμηλού πληθωρισμού δεν έχει τελειώσει.

Σύμφωνα με το Reuters, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας, μιλώντας ενώπιον της οικονομικής επιτροπής του γαλλικού κοινοβουλίου, ξεκαθάρισε πως η ευρωζώνη δεν βρίσκεται σε κατάσταση αποπληθωρισμού, παρ'' όλο που ο πληθωρισμός κινήθηκε σε αρνητικά επίπεδα το Φεβρουάριο λόγω της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου.

«Μόλις σταθεροποιηθούν οι τιμές του πετρελαίου, αναμένουμε να δούμε τον πληθωρισμό να κινείται ελαφρώς θετικά στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», είπε ο κ. Galhau.

Ο κ. Galhau δήλωσε επίσης ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, κατά τη συνεδρίασή του την επόμενη εβδομάδα, θα εξετάσει ενδείξεις για το κατά πόσο οι χαμηλές τιμές πετρελαίου μετακυλίονται στις τιμές άλλων προϊόντων και υπηρεσιών.